Om skolan

Utbilda dig till florist hos oss!

Flora Dekor Blomsterskola i lantlig miljö i Hol, 1 mil norr om Alingsås.

Skolan har varit igång som yrkesutbildare sedan 1995, från början på komvux-nivå,  och senare även vuxenutbildningar och gymnasieutbildning. För tillfället erbjuder vi två utbildningar, Blomsterdekoratör/Ekoflorist samt Trädgård och Design, som är eftergymnasiala vuxenutbildningar. Båda utbildningarna har ekologisk inriktning och drivs på vår egen gård som är anpassad till detta.

Utbildningsmål Florist

Vår målsättning är att med omtanke, bra pedagogik och personlig service, förmedla kunskap inom blomsterbinderi samt trädgårdsdesign. Vi fokuserar på att utarbeta individuella lösningar för våra elever och på bästa sätt utrusta dem för att framöver kunna jobba, professionellt eller privat, med detta fantastiska hantverk.

Blomsterodling

På sommaren och hösten har vi blomsterodling på friland. Ett helt fält med salvia, rävsvans, hirs, luktärter, ringblommor, solrosor och mycket mera.

Miljö

Vi är en blomsterskola med kristen grundvärdering. Skolan är dock inte enbart för kristna elever, utan en skola för alla! För den som vill finns utrymme för funderingar över kristen tro och livsåskådningsfrågor i en anda av respekt för olika åsikter.
Vi har möjlighet att ge våra elever en helhet i ekologiskt tänkande i binderi och odling samt praktisk miljökunskap.
Vi sorterar allt avfall och växtmaterialet komposteras för att användas till blomsterskolans blomsterodling.
På gården finns även en förskola med två avdelningar, samt en uppfödning av Haflingerhästar.

Comments are closed.